fbpx

AKUPUNKTUR BEHANDLING AV OVERGANGSALDER / MENOPAUSE

Overgangsalderen eller menopausen inntreffer oftest hos kvinner i alderen 45 -55 år, men de hormonelle forandringene som leder fram til menopausen kan vare i flere år. Ved overgangsalderen har eggstokkenes produksjon av østrogen og progesteron sunket til et nivå som gjør at eggløsningen og etter hvert menstruasjonen opphører og kvinnen er ikke lenger fertil. Forandringen i disse hormonene påvirker ulike prosesser i kroppen og kan føre til en rekke plagsomme symptomer.

Akupunktur og overgangsalder

Mange kvinner opplever at akupunktur inkludert kostholdsveiledning styrker dem og bidrar til at de kan møte denne fasen av livet på en mer balansert måte, med mer energi og bedre livskvalitet. Mange opplever også at de ikke får ønsket effekt av hormonpreparatene alene.

For kvinner som ikke ønsker eller kan bruke østrogenpreparater grunnet f.eks. tidligere brystkreft kan akupunktur være et godt alternativ uten bivirkninger.

Symptomer på overgangsalder

Overgangsalderen forbindes oftest med hetetokter og svette, både på dag og natt. I tillegg opplever mange psykiske symptomer som depresjon, tristhet, engstelse og irritabilitet. Hodepine, trøtthet, nedsatt hukommelse og søvnproblemer er også vanlig. Plager en vanligvis ikke snakker så mye om som nedsatt sexlyst og vaginal tørrhet forekommer også hos mange.

Selv om menopausen som regel inntreffer når kvinner er mellom 45-55 år, opplever enkelte kvinner at denne perioden inntreffer tidlig, det vil si, før fylte 40 år. Også menn som har vært gjennom kreftbehandling av prostata kan oppleve plager vi vanligvis forbinder med overgangsalder.

Egenpleie som kan redusere plagene forbundet med overgangsalderen

-Lystbetont mosjon i rett mengde kan bidra til å minske forekomsten av hete- og svettetokter viser forskning. I tillegg er mosjon avspennende og motvirker nedstemthet og stress.

Priser:

Behandling
Pris
Beskrivelse
Førstekonsultasjon
650,- inkl.mva
Varer i ca 45-60 min
Påfølgende behandling
550,- inkl.mva
Behandling som gis etter førstekons. 40-45 min

* Fra 01.01.2022 ble vi akupunktører pålagt av myndighetene å legge til 25% i mva.
* Det er ingen tillegg i pris selv om det blir brukt laser, kopping eller moxa under samme behandling.
* Akupunkturbehandling faller dessverre ikke inn under trygderefusjonstordningen.

Avtalt time som ikke avbestilles innen rimelig tid (kl. 12 dagen før) vil bli fakturert.

Meny